21 Nisan 2020 Salı

KİTAP YORUMU // DAN BROWN - CEHENNEM



   Herkese merhaba,

   Zor günlerden geçtiğimiz bu dönemde belli ki evde kalmaya biraz daha devam edeceğiz. Evde kaldığımız sürece de okumaya tabi ki. :)

   Size muhteşem bir kitap yorumu ile geldim. Spoiler vermeden nasıl yorumlarım diye inanın epey düşündüm.:)

  Kitap yorumuna başlamadan önce şunu belirtmeliyim ki, Dan Brown benim çok sevdiğim yazarlardan. Kurgusuna,kalemine ve betimlemelerine aşırı hayranım. Cehennem kitabında da yine bu konularda çok çok başarılı olmuş.

   Yazar her kitabında olduğu gibi bu kitabında da ters köşe yapmış. Yine bölüm bölüm ilerleyen bir kitap ve her bölümünde 'yoook artık! Şimdi ne olacak!' gibi tepkiler veriyorsunuz. :) Anlayacağınız 'dur bir 10 sayfa daha okuyayım' deyipte bitirdiğiniz kitaplardan. :)

   Konusuna gelince; dünya üzerinde bulunan üst akılların ve bilim insanlarının ideal dünya nüfusunun hızla aşıldığını düşünerek bunun önüne geçmek istemesiyle oluşan muhteşem bir olaylar zinciri. Tam da Korona salgınının olduğu bugünlerde okumam çok manidar oldu. :) Kahramanımız Robert Longdon,hiç ilgisinin olmadığını düşünürken birden olayların içinde buluyor ve olaylar başlıyor.

   Kitabı ilgi çekici kılan taraflardan biri de, olayların bir kısmının İstanbul'da geçmesi. Üstelik İstanbul'da geçen kısım öyle bir kısım ki gerçekten şaşıracak ve siz de benim gibi manidar bulacaksınız. :) Dan Brown neden olayı İstanbul'a taşıdı sorusunun cevabını, ''Doğu'nun Batı ile buluşması. Dünyanın dört yol ağzı.'' olarak kitapta kendisi veriyor. Ayrıca kitapta İstanbul'dan, ''Burası ikiye bölünmüş bir dünya,karşıt güçlerin şehriydi: Dindarlarla laikler; eskiyle yeni; Doğuyla batı... Avrupa ile Asya arasındaki coğrafi sınırda duran bu ebedi şehir,gerçekten de eski dünyadan daha da eski bir dünyaya uzanan bir köprüydü.'' şeklinde bahsediyor.

   Kitap bittiğinde Robers Longdan ve Sienna Brooks'u özleyeceksiniz. :)

   Eğer hala okumadığınız bir kitapsa, gerçekten ilk kitap alışverişinize eklemelisiniz.

   Puan: 5/5

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder